Συνεργαζόμενοι Φορείς
Η GeoSense ιδρύθηκε το 2002 με σκοπό την παροχή λύσεων στο κλάδο της Γεωπληροφορικής. Από τότε μέχρι σήμερα δραστηριοποιείται στην εμπορία Μη Επανδρωμένων Συστημάτων UAV/UAS (ΣμηΕΑ), Ρομποτικών Συστημάτων, Δεκτών GPS/GNSS, Τοπογραφικού Εξοπλισμού, 3D Laser Σαρωτών, Συστημάτων Mobile Mapping, Γεωραντάρ, Θερμικών καμερών, εξειδικευμένου Τεχνικού Λογισμικού, ειδικών προϊόντων Η/Υ κ.α., ενώ ταυτόχρονα, παρέχει υποστήριξη σε πάσης φύσεως μελέτες και έρευνες που σχετίζονται με την δραστηριότητα της.
Το 2011 εισήγαγε το πρώτο UAS σύστημα για επαγγελματική χρήση στην Ελλάδα, όντας πρωτοπόρος στην Ελλάδα στην τεχνολογία των επαγγελματικών drones, ενώ τα τελευταία 10 έτη αντιπροσωπεύει και διαθέτει μια σειρά μη επανδρωμένων ιπτάμενων συστημάτων για άκρως επαγγελματική χρήση.
Το 2019, η GeoSense μεταφέρεται σε νέες μεγαλύτερες και σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Τέρμα Προέκτασης Μαιάνδρου, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας αποτελείται από άτομα με βαθιά γνώση του αντικειμένου, έχοντας μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και πολυετή εμπειρία, καθώς και από ειδικούς συνεργάτες σε αντικείμενα προγραμματισμού, τηλεματικής, GIS και Γεωπληροφορικής. Επιπλέον, η εταιρία έχει συνάψει συνεργασίες με ελληνικές & ξένες εταιρίες για την ολοκλήρωση της γκάμας των προϊόντων της.
Σήμερα, η GeoSense αποτελεί την πλέον έμπειρη εταιρία στην εμπορία, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ΣμηΕΑ στην Ελλάδα ενώ αποτελεί αδειοδοτημένο από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας εκπαιδευτικό κέντρο επαγγελματιών χειριστών ΣμηΕΑ, εκπαιδευτικό κέντρο σύγχρονης φωτογραμμετρίας της Ελβετικής Pix4D και ένα από τα λίγα παγκοσμίως κέντρα επισκευών της Ελβετικής senseFly.
Η GeoSense συμμετέχει ενεργά και έχει καθοριστικό ρόλο σε ερευνητικά χρηματοδοτούμενα έργα μέσω του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας το οποίο αναπτύσσεται και στελεχώνεται συνεχώς.
Η εταιρεία διαθέτει και λειτουργεί δύο ηλεκτρονικά καταστήματα, το e-GEOSENSE, στην διεύθυνση www.e-geosense.gr και το MADCOW, στην διεύθυνση www.madcow.gr όπου όλες οι συναλλαγές είναι συμμορφωμένες με το παγκόσμιο προτυπο για την προστασία της πληροφορίας των καταναλωτών και καλύπτονται από τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ασφαλείας.
Η GeoSense είναι πιστοποιημένη και εφαρμόζει τα διεθνή πρότυπα συστήματος διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2015, περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 14001:2015 και διαχείρισης ασφάλειας πληροφοριών ISO 27001:2013.
Το Εργαστήριο Μελέτης και Εφαρμογών του Πεδίου Βαρύτητας αποτελεί ένα από τα 6 θεσμοθετημένα με νόμο εργαστήρια του Τμήματος Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών. Έχει ως αποστολή την εν γένει προώθηση της Επιστήμης και της Τεχνολογίας σε θέματα που εμπίπτουν στην Επιστημονική και Ερευνητική του περιοχή. Τα ειδικότερα αντικείμενα συμπεριλαμβάνουν:
- Φυσική Γεωδαισία και Γεωδυναμική με έμφαση στη μελέτη, τις μετρήσεις και τις εφαρμογές του πεδίου βαρύτητας της Γης σε διάφορες κλίμακες, με επίγεια, από αέρα και δορυφορικά δεδομένα, τόσο σε αναλυτικό, θεωρητικό, υπολογιστικό, όσο και σε πειραματικό επίπεδο.
- Προσδιορισμό τοπικών και περιφερειακών λύσεων για το γεωειδές με συνδυασμό ετερογενών δεδομένων. Κύριος στόχος είναι η εκτίμηση υψομέτρων του γεωειδούς υψηλής διακριτικής ικανότητας και ακρίβειας για εφαρμογές στη γεωδαισία, την ωκεανογραφία και τη γεωφυσική.
- Αξιοποίηση δορυφορικών δεδομένων προγενέστερων και πρόσφατων αλτιμετρικών αποστολών για την προσέγγιση του πεδίου βαρύτητας, τον προσδιορισμό της ωκεάνιας κυκλοφορίας και την εκτίμηση μεταβολών της μέσης στάθμης της θάλασσας.
- Μελέτη του συνδυασμού υψομέτρων του γεωειδούς με δεδομένα παλιρροιογράφων, υψόμετρα GPS και την τοπογραφία της επιφάνειας της θάλασσας για τον προσδιορισμό του απόλυτου αλτιμετρικού σφάλματος δορυφορικών αποστολών αλτιμετρίας.
- Συνδυασμό δεδομένων GPS, χωροστάθμησης και υψομέτρων γεωειδούς για την ενοποίηση κατακόρυφων συστημάτων αναφοράς. Στο πλαίσιο αυτό ερευνάται και η αξιολόγηση της ακρίβειας των δεδομένων των αποστολών CHAMP/GRACE/GOCE σε διάφορες χωρικές κλίμακες, καθώς και ο συνδυασμός δορυφορικών, επίγειων και θαλάσσιων δεδομένων για το πεδίο βαρύτητας για τον προσδιορισμό βαθών Moho.
- Μελέτη του συνδυασμού δεδομένων των αποστολών GOCE/GRACE, επίγειων μετρήσεων βαρύτητας, υψομέτρων της επιφάνειας της θάλασσας από αλτιμετρία και πλωτήρες για τον προσδιορισμό της δυναμικής και χρονικά μεταβαλόμενης τοπογραφίας της επιφάνειας της θάλασσας και της ωκεάνιας κυκλοφορίας (διεύθυνση και ταχύτητα θαλάσσιων ρευμάτων).